Recept
Heerlijk frisse koolsalade met appeltjes, rozijnen en cranberries
Frisse koolsalade

Stap voor stap
- Schil de wortels en de appels en rasp ze fijn. Doe ze in een grote kom.
- Was de witte kool, snij fijn en doe bij de rest in de kom. (Als het fijnsnijden niet goed lukt, kan je de kool ook raspen.)
- Doe de mayonaise, yoghurt en het sap van een halve limoen in een potje en meng onder elkaar.
- Voeg de saus bij de groentjes en meng goed onder elkaar.
- Werk het geheel af met wat fijngesneden peterselie, de rozijnen en de veenbessen.
- Breng nog op smaak met wat peper, zout en eventeel wat extra limoensap.
Ingrediënten
- 1/4 witte kool
- 3 grote wortels
- 2 appeltjes (Friszure appel, zoals Jonagold)
- 50 gr rozijnen
- 50 gr veenbessen (Niet in huis? Vervang ze dan door rozijnen!)
- 1,5 el yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 1 limoen
- Enkele takjes peterselie
- Optioneel: Peper en zout
Andere Recepten