Recept
Hoera het is weer asperge seizoen!
Asperge Carbonara

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 24 witte asperges
- 250gr gezouten of gerookte spekjes
- 1 sjalot
- 3 eieren
- 150gr parmezaanse kaas
- Peterselie (voor de afwerking)
Bereiding:
- Schil (indien nog nodig) de asperges en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot.
- Snij het spek in blokjes.
- Bak de spekjes in de pan. Doe na 2 minuten de sjalot erbij. Laat 2 minuten stoven en doe dan de asperges erbij. Kruid stevig met peper en lichtjes met zout.
- Kluts intussen de eieren en meng er de kaas onder.
- Blus de inhoud van de pan met wat water en zet er het deksel op. Laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en doe er de eiermengeling bij.
- Leg het deksel terug en laat nog 3 minuten rusten.
- Meng alles tot een mooi homogeen gerecht. Serveer in een kommetje.
Smakelijk!
Andere Recepten