Overslaan naar inhoud

Recept

Hoera het is weer asperge seizoen!

Asperge Carbonara

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 24 witte asperges
  • 250gr gezouten of gerookte spekjes
  • 1 sjalot
  • 3 eieren
  • 150gr parmezaanse kaas
  • Peterselie (voor de afwerking)

Bereiding:

  • Schil (indien nog nodig) de asperges en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot.
  • Snij het spek in blokjes.
  • Bak de spekjes in de pan. Doe na 2 minuten de sjalot erbij. Laat 2 minuten stoven en doe dan de asperges erbij. Kruid stevig met peper en lichtjes met zout.
  • Kluts intussen de eieren en meng er de kaas onder.
  • Blus de inhoud van de pan met wat water en zet er het deksel op. Laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en doe er de eiermengeling bij.
  • Leg het deksel terug en laat nog 3 minuten rusten.
  • Meng alles tot een mooi homogeen gerecht. Serveer in een kommetje.

Smakelijk!

Andere Recepten