Recept
Een warme klassieker.
Appel strudel

Voor de strudel (deeg):
• 50 g paneermeel
• 90 g poedersuiker
• 4 vellen filodeeg van 20 x 30 cm
• 80 g gesmolten boter
• 1 tl kaneelpoeder
Voor de vulling:
• 500 g koude appelcompote (met stukjes dus geen mousseline)
• 50 g amandelschaafsel
• 30 g rozijntjes
• 2 tl vanille-extract
• 1 el maïszetmeel
• 2 el citroensap
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten voor de vulling. Zet ze even apart.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het paneermeel met de poedersuiker. Leg een vel filodeeg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het filodeeg met 1/5 van de boter en bestrooi met 1/5 van het paneermeelmengsel. Herhaal dit en stop na het vierde deegvel. Je houdt dan 1/5 van de boter en 1/5 van het strooisel over.
3. Verdeel de appelvulling in de lengte over het midden van het filodeeg. Laat aan beide zijden van de vulling een paar centimeter vrij. Laat ook aan de korte kanten wat ruimte. Bestrooi de strudel met de kaneel. Vouw het deeg rond de vulling door de korte kanten eerst naar binnen te plooien en daarna de lange kanten erover te vouwen.
4. Neem een tweede bakplaat met bakpapier en leg die omgekeerd op de strudel. Keer de bakplaten samen om. De strudel ligt nu met de naad naar onder op de tweede bakplaat. Bestrijk de strudel met de rest van de boter en werk hem af met het overgebleven strooisel.
5. Bak de strudel 20 minuten goudbruin in de oven. Laat hem afkoelen tot lauwwarm.
Andere Recepten